Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vize başvuru için gerekli evraklar

 

İLK DEFA SCHENGEN VİZESİ ALACAK KİŞİLER ŞAHSEN BAŞVURMAK ZORUNDADIR

 

(vize formunu indirmek için tıklayınız)

Yunanistan Yeşil Pasaport Sahiplerine Vize Uygulamaktadır.(Hususi pasaport sahipleri vizeye tabidir.)

Daha önceden alınmış bir schengen vizeniz varsa şirketimiz Yunanistan konsolosluğa sizin adınıza basvuru yetkisine sahiptir.

İşveren olarak Yunanistan Vize Başvurusu

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan daki Firmadan Davetiye (Yunanistan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İsveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Bağ-kur dökümü

 

Bordrolu Çalışan olarak Yunanistan Vize Başvurusu

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan daki Firmadan Davetiye (Yunanistan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Yunanistan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 “Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası”

 

 

 Ev Hanımı olarak Yunanistan Vize Başvurusu

  • Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri

 

Öğrenci olarak Yunanistan Vize Başvurusu

  • Yunanistan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan a seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Yunanistan vize si varsa fotokopileri

 

Emekli olarak Yunanistan Vizesi

  • Yunanistan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası